5 Ağustos 2011 Cuma

MENUDO - Meksika - - Kemik ve Sakatat Sulu, Sebzeli, Otlu, Sakatatlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 65-6 diş sarımsak, 7-8 tane tane karabiber, 2 tane yeşil biber, 1 tane acı biber, 2 tane kırmızı biber, 1 çorba kaşığı kekik, 4 su bardağı kemik suyu, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 tane limon suyu, 500 gr. işkembe, tuz  HAZIRLANIŞI :  İşkembe temizlenir ve 5 su bardağı su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. İyice haşlanan işkembeler, küçük küpler halinde doğranır. Suyu kullanılmak üzere bekletilir. Soğan ve sarımsaklar, tereyağında sotelenir. Acı biber, kırmızı biber, yeşil biber küp küp doğranarak, sotelenen soğan ve sarımsaklara ilave edilerek birlikte sotelemeye devam edilir. Tüm baharatlar, tuz ve karabiber de karışıma eklenir. 6 bardak kemik suyu ve işkembe suyu da ilave edilir ve kaynatılır. Pişince, limon suyu ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder