23 Temmuz 2011 Cumartesi

ARI BAŞI ÇORBASI ( Karaman ) - Unlu, Meyvalı Çorba - ( 2 kişilik ) - Soğuk çorba -

  MALZEMELER :  10 gr. un, 250 gr. çekirdekli kuru erik, 250 ml. soğuk su  HAZIRLANIŞI :  Çekirdekli kuru erikler, şişmeleri için 500 ml. suya koyulur. 250 ml. soğuk suda, un eritilir ve çok kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Servis tabağının tam ortasına, küçük bir kase yerleştirilir. Etrafına, pişirilen şekersiz muhallebi yani, yöresel adıyla; '' Arı Başı '' dökülür. Erikler, yumuşayıncaya kadar, tencerede kaynatılır ve '' Arı Başı '' nın ortasındaki kaseye koyulur. Ilınınca, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder