10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Sığır Etinden, Koyu Renkte -

  MALZEMELER :  16 su bardağı ( 4 lt. ), 800 gr. sığır eti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş orta büyüklükte soğan, 2 tane orta boy havuç, 1/4 pırasa, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz       HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye, yağ ile et koyulur. Kızgın fırında veya kuvvetli ateşte, sık sık çevrilerek kızartılır. Et kızarınca, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış soğanlarla, üstü kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar, maydanoz kökü, pırasa ve sarımsak tencereye ilave edilir. Sebzelerle soğanlar, pembemsi bir hale gelinceye kadar etle, katkıları, karıştırılarak kızartılır. Sebzeler de kızarınca, tencereye su ile tuz da koyulur ve kuvvetli bir ateşte, üstü açık olarak, kaynatılır. Suyun ısınmasıyla, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınır. Köpükler bitince, tencerenin kapağı örtülür. Et, yumuşak bir duruma gelinceye kadar, yani; 3 - 3,5 saat kadar hafif ateşte kaynatılır. Et pişince, bir tabağa alınır. Suyu da ince bir süzgeçten geçirilir. Yemeklerde kullanılmaya hazır bir duruma gelmiş olan et suyunun, 8 - 9 su bardağı kadar olmasına dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder