8 Temmuz 2011 Cuma

ÖZBEK ÇORBASI ( 8 - 10 kişilik ) - Dana veya Kuzu Etli, Tahıllı, Sebzeli Çorba - - PATIR - - Özbek Ekmeği - ( 15 Kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım kg. kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti, 2 baş soğan, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 tane rendelenmiş domates, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı aşurelik buğday, 10 su bardağı su, 1 su bardağı maş fasulyesi, yarım su bardağı börülce, 2 tane patates, 2 tane havuç   * Süslemek için maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Kıyılmış soğan, sıvı yağda kavrulur. Et ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Domates, salça, buğday ve 5 su bardağı sıcak su eklenerek, 50 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta, maş fasulyesi az suda 20 dakika haşlanır. Börülce de haşlanarak, çorbanın pişmesine yakın maş fasulyesi ile birlikte çorbaya ilave edilir. Küp doğranmış patates, havuç, 5 su bardağı sıcak su ilave edilerek, kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.  * PATIR   ( Özbek Ekmeği ) :   - 15 Kişilik -    MALZEMELER :  1 kg. un, 2,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tane yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı kuru maya, 250 gr. tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz,  Üzerine ; 2 tane yumurta sarısı   HAZIRLANIŞI :  Un, ılık süt, yoğurt, yumurta akı, toz şeker ve tuz karıştırılır. Maya ilave edilerek harmanlanır. Yumuşak haldeki hamura, tereyağı eklenir. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Hamurdan bezeler koparılarak, el ile istenilen şekil verilir. Fırın tepsisine yerleştirilerek, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 C dereceli fırında 15 - 20 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder