1 Temmuz 2011 Cuma

BELÇİKA ÇORBASI - Et Sulu, Sebzeli, Hamurlu, Tavuk Ciğerli, Peynirli, Janbonlu Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. lahana, 4 tane iri patates, 100 gr. kuru fasulye, 200 gr. şehriye, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı un, 50 gr. janbon, 50 gr. kıyılmış tavuk ciğeri, 1 baş soğan, 1 sap kereviz, 2 tane havuç, 1 fincan kıyılmış maydanoz, 75 gr. rendelenmiş peynir, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, tuz    HAZIRLANIŞI :  Janbon, makinede kıyılmış tavuk ciğeri ile karıştırılarak güvece konur. Zeytinyağının tamamı eklenerek, güveç harlı ateşte 2 dakika kadar tutulur. Rendelenmiş soğan da ilave edildikten sonra kavurmaya devam edilir. Kavurma, soğanlar pembeleşinceye kadar sürer. Kıyılmış lahana, üzeri kazındıktan sonra rendelenmiş havuç, ço ince doğranmış kereviz, tavla zarı şeklinde doğranmış patates de ilave edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulurken, tuz ve biber de ilave edilir. Geceden beri suda duran fasulye de süzülerek ilave edilir. Et suyu da koyulup, güvecin kapağı kapatılarak, çok hafif bir ateşte, 2 saat kadar pişirilir. Daha sonra; 2 kaşık çorba suyu ile sulandırılmış un ile şehriye de kaba ilave edilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra güvecin kapağı açılarak, üzerine rendelenmiş peynir serpilir. Çorba servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder