29 Temmuz 2011 Cuma

DHAL ( Hindistan ) - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Baharatlı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 çay bardağı yeşil mercimek, yarım çay bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağı sarı mercimek, 5 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi, 1 çay kaşığı zencefil, 2 tane acı sivri biber, 1 tane domates, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı taze kişniş, 2 çorba kaşığı taze nane, 1 çorba kaşığı garam masala, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşoğı kişniş, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı tane karabiber, 1 çorba kaşığı zencefil, 1 çorba kaşığı kakule, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 tane defne yaprağı  *  Garam masala = Hint Baharat Karışımı  * Tüm malzemeler, karıştırılır ve mümkün olduğunca ezilerek, iri malzemeler küçültülür. Bu karışım hazırlanarak, kavanozlarda bekletilebilir. Bu karışım; çorbalarda, salatalarda, ana yemeklerde kullanılabilir.              HAZIRLANIŞI :  Mercimekler yıkanır. Doğranmış sivri biber, sarımsak ve zencefille beraber, 6 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede, küp doğranmış soğan, tereyağında sotelenir. Küp doğranmış domatesler eklenerek, birlikte kavrulur. Baharatlar, hindistan cevizi ve limon suyu ilave edilerek, pişen mercimeklere ilave edilir. Taze baharatlar, yoğurt ve rendelenmiş limon kabukları serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder