1 Temmuz 2011 Cuma

TAVUK ETLİ KARNABAHAR ÇORBASI - Tavuk Sulu, Tavuklu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  400 gr. karnabahar, yarım tavuğun gögüs eti, 1 tane patates, 2 diş sarımsak, 1 tane soğan, 5 - 6 su bardağı tavuk suyu, yarım yemek kaşığı limon suyu, karabibar, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk, haşlanır. Karnabaharlar, çiçeklerine ayrılarak iyice yıkanır. Bir tencereye, 4 su bardağı tavuk suyu koyulur. İçine; karnabaharlar, 4 parçaya bölünmüş patatesler, bütün soğan, limon suyu ve sarımsaklar ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ateşin altı kısılır. Sebzeler, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mutfak robotundan geçirilerek tekrar ateşe koyulur. 1,5 su bardağı tavuk suyu ilave edilir. Tavuk eti, didiklenerek çorbaya ilave edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek, 2 - 3 dakika sonra ateşten alınır. Tereyağı eritilerek, kırmızı pul biber ilave edilerek,çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder