1 Temmuz 2011 Cuma

MALAGENYA ÇORBASI - İspanya - - Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  2 dilim bayat ekmek içi, 2 diş sarımsak, 2 tane dolmalık yeşil biber, 2 tane domates, birkaç damla sirke, 4 su bardağı soğuk su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Malagenya çorbası, sıcak yaz günlerinde, soğuk olarak içilen bir çorbadır. Bayat ekmek dilimlerinin sert olan kabuk kısımları kesildikten sonra  soğuk suya batırılıp ıslatılarak, iyice ufalanır. Yeşil biber yıkanır ve küçük parçalara doğranır. Sonra biberlerle birlikte, önceden kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanarak, ufak parçalara doğranmış olan domatesler, bir tutam tuz ve sarımsak ile birlikte, büyükçe bir havana konur. Ufalanmış ekmek içleri de ilave edilerek, bunlar bir bulamaç haline gelinceye kadar iyice dövülür. Karabiber koyulur ve genişçe bir çorba kasesine boşaltılır. 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte birkaç damla sirke ve 4 su bardağı soğuk su ilave edilerek, tahta bir kaşık ile çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Sonra zeytinyağında kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder