24 Temmuz 2011 Pazar

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI - Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  4 tane domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 3 - 4 dal taze fesleğen, 1 çorba kaşığı sirke, tuz, karabiber, 1,5 su bardağı su   HAZIRLANIŞI :  Domatesler halka halka doğranır. Üzerlerine, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber koyularak, 200 C derecede yaklaşık 1 saat pişirilir. 1,5 su bardağı sıcak su, sirke ve zeytinyağı karıştırma kabına koyularak, közlenmiş domateslerle birlikte, el blenderi ile pürüzsüz hale getirilir. Üzerine fesleğen doğranarak, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder