23 Temmuz 2011 Cumartesi

NANELİ SOĞUK BEZELYE ÇORBASI ( Belçika ) - Tavuk Sulu, Sebzeli, Kurutonlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

   MALZEMELER :  750 gr. taze bezelye, 2 çay kaşığı zeytinyağı, 4 tane rendelenmiş arpacık soğanı, 250 gr. ayıklanmış ve zar gibi doğranmış patates, yarım litre tavuk suyu, 1 kaşık kıyılmış taze nane, 2 dilim küp doğranmış, fırında kuruton haline getirilmiş ekmek, nane yaprakları, kırmızı biber, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Tencerede zeytinyağı ısıtılır. Arpacık soğanları, yağda 2 dakika çevrilir. Patatesler ve tavuk suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat daha pişirilir. Bezelyeler ilave edilir ve 3 dakika sonra da kıyılmış nane ilave edilir. Tencere ateşten alınarak, soğumaya bırakılır. Çorba, püre makinesinden geçirilir. Tekrar tencereye koyulur. Tuz ve karabiberleri ayarlanır. İstenirse, kırmızı biber ilave edilir. Buzdolabında, 2 - 3 saat soğutulur. Servis yaparken, kuruton ve nane yaprakları ile süslenerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder