2 Temmuz 2011 Cumartesi

PAÇA ÇORBASI - Sakatatlı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  12 tane küçük baş hayvan paçası ( koyun veya kuzu ayağı ), yarım çorba kaşığı zeytinyağı ( isteğe bağlı olarak ), 2 adet limon, 3 litre su ( 18 su bardağı ), 1 çay bardağı sirke, 3 - 4 diş sarımsak   HAZIRLANIŞI :  Paçalar, iyice temizlenir. tütsülenip yıkandıktan sonra bir tencereye su, zeytinyağı ve tuz ile birlikte koyulur. Kuvvetli ateş üzerine koyulan tencereye yarım limon sıkılır. Tencere, köpüklenme bitene kadar ateşte tutulur. Bu arada üzerinde biriken köpükler sürekli olarak alınıp atılır. Bu işlemlerden sonra tencere, hafif ateşe koyulur ve 8 saat pişirilir. Sonra paçaların kemikleri ayrılır ve tekrar tencereye alınır, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sarımsaklar havanda çok az tuz ile iyice dövülür ve sirke ile karıştırılıp, hafifçe çırpılır.Tabaklara paylaştırılan paça çorbasına, herkes istediği kadar sarımsaklı sirkeli sostan ilave ederek, çorbasını içer. Afiyet olsun.

2 yorum: