1 Temmuz 2011 Cuma

HALEP ÇORBASI - Suriye - ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Tahıllı, Unlu, Yumurtalı, Sebzeli Çorba - - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu, 4 tane patates, 2 tane yumurta, 1 kaşık katı yağ, 2 fincan kırık pirinç, 2 tane şalgam, 3 sap kereviz. 1 tane havuç, 1 tane limon, 1 fincan un   HAZIRLANIŞI :  Şalgam ve havuç, küçük parçalara bölünür. Kereviz yaprakları ince ince kıyılır. Kabukları soyulan patatesler, küçük küçük doğranır. Tencereye et suyu koyulur. Kuvvetli ateş üzerindeyken, kırık pirinçler içine ilave edilir. Pirinçler haşlanıp pişmeye başladığı zaman, şalgam, havuç, kereviz yaprakları ve patatesler, 3' er, 5 ' er dakika ara ile içine ilave edilir. Sebzeler, hafif ateşte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Sonra tencereden alınıp ezilir. İnce delikli bir süzgeçten geçirilerek, tekrar o tencereye koyulur. Yağ ve un da eklenir. Tuzu ve biberi de koyulduktan sonra bir taşım kaynatılır. Bir kaseye yumurtalar kırılır, bir miktar limon suyu da eklendikten sonra çatalla çırpılıp, çorbadan 1 kepçe alınarak, içine koyulup karıştırılır. Hazırlanan bu terbiye, sürekli karıştırılan çorbaya, yavaşça ilave edilir ve karıştırmaya devam edilerek, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder