28 Temmuz 2011 Perşembe

DICTIONNAIRE LAROUSSE Ansiklopedik Sözlük - Milliyet - ÇORBA; ÇORBACI; ÇORBACILIK; ÇORBALIK

  ÇORBA :  Çok çeşitli malzemelerden yapılan ve genellikle yemeğin başında, sıcak sıcak içilen, bol sulu yemek.  * BİR ŞEYİ ÇORBA ETMEK :  Karıştırmak, bozmak.  * ÇORBA GİBİ :  Sulu yemek.  * ÇORBA İÇMEĞE ÇAĞIRMAK :  Yemeğe çağırmak.  * ÇORBA KAŞIĞI :  Yemek yerken kullanılan, tatlı kaşığından büyük kaşık.  * ÇORBA OLMAK :  Çorbaya dönmek.  * ÇORBADA TUZU BULUNMAK :  Bir işe az da olsa emeği geçmiş olmak.  * ÇORBAYA DÖNMEK :  Karmakarışık duruma gelmek, içinden çıkılmaz bir durum almak.  * ÇORBACI :  Çorba pişirip satan kimse.   Tayfaların gemi sahibine verdikleri ad.   Taşrada halkın, Hıristiyan ileri gelenlerine verdiği ünvan.  Yeniçerilerde bir birlik komutanı.  * ÇORBACILIK :  Çorbacı olma durumu veya çorbacınınişi.  ÇORBALIK :  Çorba pişirmeye elverişli.  '' - Çorbalık pirincin daha ucuz olması gerekir.  v.b.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder