18 Temmuz 2011 Pazartesi

SEVGİ 'NİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU, TAZE SOĞAN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu, Sebzeli, Otlu, Yumurtalı, Hamurlu Çorba - - Soğuk veya Ilık Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kuskus, yarım kg. yoğurt, 1 demet taze soğan, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 5 bardak su, tuz, karabiber, kızartılmış 6 dilim ekmek, 3 tane katı haşlanmış yumurta, yarım demet dereotu, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kuru kekik   HAZIRLANIŞI : Tencereye, su, tuz, 1 - 2 damla zeytinyağı koyularak, kaynatılır. İçine, kuskus atılarak biraz diri kıvamda haşlanır, süzgeçe boşaltılarak suyu süzdürülür. Soğuk sudan geçirilir. Taze soğanlar, yıkanır ve temizlenir. Jülyen olarak 2 - 3 cm boyunda doğranır. Yumurtalar, katı şekilde, tuzlu suda haşlanır, kabukları soyularak yuvarlak yuvarlak doğranır. Dereotu temizlenip yıkanır ve ince ince kıyılır. Büyük bir cam kasede; kuskus, yoğurt, taze soğan, zeytinyağı, su, karabiber, dereotu koyularak karıştırılır. 6 dilim ekmek fırında kızartılır. Hazırlanan çorbanın üzeri; kırmızı toz biber, kuru kekik ve yuvarlak doğranmış katı yumurta parçaları ile süslenerek, istenirse soğuk veya ılık olarak, kızartılmış ekmek dilimleri ile birlikte servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder