1 Temmuz 2011 Cuma

İRLANDA ÇORBASI - Sütlü, Sebzeli, Tahıllı Çorba - ( 4 kişilik ) - Ilık Çorba -

  MALZEMELER :  1 litre süt ( 6 su bardağı ), 300 gr. helvacı kabağı ( bal kabağı ), 4 çorba kaşığı kırık pirinç, tuz   HAZIRLANIŞI :  Kabak kesilir. Kabukları ve içindeki çekirdekleri ayıklanarak, kabak kısmı, küçük parçalar halinde doğranır. Süt, bir tencerede kaynatıldıktan sonra kabaklar içine ilave edilir. Yeniden kaynamaya başlarken, bu defa da ayıklanmış, yıkanmış pirinç, tencereye koyulur. Zaman zaman karıştırılarak, kaynatmaya devam edilir. Tencere ateşten alınmaya yakın tuz ilave edilir. 1 - 2 taşım daha kaynatılan çorba ateşten alınır ve 15 - 20 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder