24 Temmuz 2011 Pazar

SARIMSAKLI BADEM ÇORBASI - Ajo Blanco Con Uvas - ( İspanya ) - Endülüs - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  250 gr. taze badem, 3-4 diş sarımsak, 1 bardak sızma zeytinyağı, 1 kaşık sirke, 1,5 - 2 bardak soğuk su, 2 tatlı kaşığı tuz  ÜSTÜ İÇİN ;  Boyuna kesilmiş yeşil üzüm taneleri ya da incecik kesilmiş elma dilimleri   HAZIRLANIŞI :  Bademleri kaynar suda 1 - 2 dakika tuttuktan sonra 1 kase soğuk suya koyulur ve zarları soyulur. Badem, sarımsak, sirke, tuz ve zeytinyağı eklenerek, blender de iyice çekilir. 1,5 - 2 bardak soğuk su, kıvamı kontrol edilerek, ilave edilir. Servis kasesine alınarak, buzdolabında iyice soğutulur. Servis yaparken üzeri, elma dilimleri ve üzüm taneleri ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder