10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Koyun Etinden -

  MALZEMELER :  14 su bardağı ( 3,5 lt. ) su, 1 kg. koyun eti, 1 demet maydanoz kökü, 1 iri havuç, 2 baş orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1/4 pırasa, 1 çorba kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye; su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak, tuz ve et ilave edilerek, üstü açık olarak, ateşe koyulur. Su ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınarak, atılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve et yumuşayıncaya kadar, yaklaşık; 2,5 saat hafif ateşte kaynatılır. Et pişince, bir tabağa çıkarılır. Tenceredeki su, ince bir süzgeçten geçirilerek, kullanılmaya hazır duruma getirilir. Elde edilecek suyun, 8 - 9 su bardağı kadar olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder