10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Kuzu Başından -

   MALZEMELER :  11 su bardağı ( 2 lt. 750 gr. ) su, 2 tane kuzu başı, 1 tane iri havuç, 1 baş iri soğan, 1/4 pırasa, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Su, temizlenmiş ve derisi ayıklanmış kuzu başları, üstü kazınmış havuç, kabukları soyulmuş soğan, pırasa, temizlenmiş maydanoz kökü, sarımsak ve tuz tencereyle kapağı açık olarak, ateşe koyulur. Su ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınarak, atılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, 1,5 saat kadar kaynatılır. Başlar pişince bir tabağa çıkartılır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilerek, kullanıma hazır hale getirilir. Elde edilecek suyun, 8 - 9 su bardağı kadar olması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder