1 Temmuz 2011 Cuma

TOYGA ÇORBASI - Afyon - - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Otlu, Unlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  yarım çay bardağı göce ( buğday ), yarım çay bardağı nohut, 2 su bardağı nohut, 1 su bardağı un, 10 gr. tereyağı, birkaç dal yarpuz ( nane ), tuz  HAZIRLANIŞI :  Buğday ve nohut 5 - 6 saat kadar suda bekletilir. Suyu süzüldükten ve bol su ile yıkandıktan sonra haşlanır. Yoğurtile un çırpılır ve 6 su bardağı su veya et suyu ilave edilerek kısık ateşte, karıştırılarak kaynatılır. Kaynayınca, haşlanmış nohut ve buğday eklenir. Kısık ateşte 8 - 10 dakika pişirilir. Küçük bir tavada tereyağı kızdırılır. Kurutulmuş yarpuz ( kuru nane ) ilave edilerek, hafifçe kavrulduktan sonra ateşten alınır ve çorbaya ilave edilir. Çorba, servis kaselerine paylaştırılarak, isteğe göre; bazlama ekmeği ile sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder