24 Temmuz 2011 Pazar

RATATOUILLE ( Fransa ) - Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 tane kabak, 1 tane patlıcan, 1 tane çerliston biber, 3 tane domates, 2 çorba kaşığı taze fesleğen, 1 çay kaşığı kekik, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Geniş bir tencerede, zeytinyağı ısıtılır. İnce doğranmış, soğan ve sarımsak, 2 - 3 dakika kadar sotelenir. doğranmış kabak ve patlıcanlar da ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. Domates ve baharatlar da eklenerek, 5 dakika daha kavrulur. 6 su bardağı su ilave edilerek, yaklaşık 15 dakika pişirilir. Buzdolabında soğutulan çorbaya, servis yapılırken, 3 çorba kaşığı sirke ilave edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder