1 Temmuz 2011 Cuma

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Yumurtalı, Otlu, Yoğurtlu Çorba - ( 4 - 6 kişilik) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 2 yemek kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, çeyrek demet dereotu, tuz      HAZIRLANIŞI :  Yoğurt, un ve yumurta bir kap içinde, mikser ile çırpılır. Bu karışım tencereye koyularak, su ve nohut ilave edilir. Tuz serpilip iyice karıştırılır. Kısık ateşte, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. Tereyağı tavada eritilip, içine kırmızı toz biber ilave edilir. Çorba kaselere paylaştırılır. Üzerine, hazırlanan biberli yağ gezdirilir. Kıyılmış dereotu serpilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder