1 Temmuz 2011 Cuma

TARHANA ÇORBASI - Diyarbakır - - Kuru Bakliyatlı, Otlu, Sebzeli, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. Diyarbakır tarhanası, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı yarpuz otu ( saplarından ayrılmış olacak ), 2 tane sivri biber, 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tarhana, tencereye koyulup, üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su eklenir. Tarhananın içindeki dövmeler dağılıp, yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Yumuşamış ancak dağılmamış olan tarhana parçaları, çatal ile ezilir. Ayrı bir yerde mercimeğe su eklenerek haşlanır. Blenderden geçirilerek, tarhanaya eklenir. Halka doğranmış sivri biber, yarpuz otu ve tuz eklenerek, biberler yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Çorba servislik büyük kaseye alınarak, üzerine; tereyağında yakılmış toz kırmızı biber gezdirilip, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder