10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Koyun Kemiklerinden -

  MALZEMELER :  32 su bardağı ( 8 lt. ) su, 2 kg. koyun kemiği, 1 tane iri havuç, 2 baş iri soğan, 1 demet iri maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1/4 pırasa, 1 çorba kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Büyükçe bir tencereye; su, kabuğu soyulmuş soğanlar, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak tuz ve küçük parçalara ayrılmış kemikler koyulur. Tencere, üzeri açık olarak ateşe oturtulur. Su ısındıkça, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile toplanarak atılır. Tencerenin kapağı örtülür ve 5 saat kadar kaynatılır. 5 saat sonra kemikler çıkarılır. Tenceredeki 8 - 9 bardak su, ince bir süzgeçten geçirilir. Böylece; et suyu, yemeklerde kullanılmaya hazır hale gelmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder