30 Temmuz 2011 Cumartesi

CREOLE - Pirinçli Domates Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sebze Çorbası -

   MALZEMELER ;  2 çorba kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 1 demet taze soğan, 5 tane domates, 5 su bardağı su, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay kaşığı kekik, 1 tane defne yaprağı, karabiber tuz      HAZIRLANIŞI :  Tereyağında, küp doğranmış domatesler ve sarımsaklar sotelenir. İnce doğranmış taze soğanlar ilave edilerek birlikte kavrulur. Sıcak su ilave edilir ve çorba kaynayınca, pirinçler ve defne yaprağı ilave edilir. Pirinçler pişince tüm baharatlar ilave edilir ve limon dilimleri ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder