10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Sığır Kemiklerinden, Koyu Renkte -

  MALZEMELER :  32 su bardağı ( 8 lt. ) su, 1,5 kg. sığır kemiği, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane iri havuç, 2 baş iri soğan, 1/4 pırasa, 1 diş sarımsak, 1 demet maydanoz kökü, 1 çorba kaşığı tuz      HAZIRLANIŞI :  Büyükçe bir tencereye; yağ ile kemikler koyulur ve bir süre kuvvetli bir ateşte veya fırında karıştırılarak, kavrulur. Sonra üzerine, üstü kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış soğanlar, maydanoz kökü, pırasa ve sarımsak ilave edilir. Sebzeler ve soğanlar, pembemsi bir duruma gelinceye kadar kemik ile birlikte, karıştırılarak kızartılır. Sebzeler de kızarınca, tencereye su ve tuz koyulur. Kuvvetli bir ateşte, üzeri açık olarak kaynatılır. Su ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınır. Köpükler bitince, tencerenin kapağı kapatılır. Hafif ateşte, 5 saat kadar kaynatılır. 5 saat sonra kemikler tencereden çıkarılarak, tabağa koyulur. Et suyu Tülbent veya tel süzgeç ile süzülür ve  et suyu kullanılmaya hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder