24 Temmuz 2011 Pazar

GAZPACHO ( İspanya ) - Sebze Sulu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  4 su bardağı domates suyu, 4 tane domates, 2 tane kırmızı soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane salatalık, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 tane kırmızı biber, yarım demet dereotu, 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Salatalık, domates, soğan, kırmızı biber, dereotu küçük küçük doğranarak, her kaseye 3 'er kaşık ilave edilir.  HAZIRLANIŞI :  Tüm malzemeler, domates suyunun içine koyularak, blender yardımı ile iyice ezilir.Buzdolabında soğutulan çorba, servis yapılırken üzeri, fesleğen, küp doğranmış biber, salatalık, soğan, domates, dereotu, kırmızı biber ile süslenir. Afiyet olsun.  *  GAZPACHO,  Ünlü bir ispanyol çorbasıdır. Genellikle, domates, zeytinyağı, sarımsak, salatalık ve ekmek kırıntıları ile hazırlanır. Soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder