24 Temmuz 2011 Pazar

SOĞUK DOMATES ÇORBASI ( İspanya ) - Sebze Sulu, Kremalı, Meyvalı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  1,5 kg. domates, 2 tane kuru soğan, 2 - 3 diş sarımsak, yarım bardak zeytinyağı, 4 sap kekik, 1+ 1/4 bardak domates suyu, 3 tane yeşil soğan, 1 avokado, 1 tane küçük limonun suyu, 100 ml krema, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Domatesler yıkanarak, iri küp şeklinde doğranır. Kuru soğanlar, küçük küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar, ince kıyılır. Genişçe bir tavada, zeytinyağının üçte ikisi kızdırılır ve soğanlar, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Domates, kekik, domates suyu, tuz ve karabiber ilave edilir.Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak, yarım saat pişirilir. Çorba, tel süzgeçten geçirilir. Tuzu ve karabiberi ayarlandıktan sonra soğumaya bırakılır. En az 4 saat ya da 1 gece buzdolabında bekletilir. Taze soğan temizlenir. Beyaz kısmı çok ince olarak, halka halka doğranır. Avokado, 2' ye bölünür, çekirdeği çıkarılıp, kaşık ile içi çıkarıldıktan sonra küp küp doğranır ve limon, tuz, karabiberle karıştırılır. Taze soğanların yeşil kısımları ince ince doğranır. Avokado ve kalan zeytinyağı ile karıştırılır. Çorba, kaselere paylaştırılır. Her kasenin üzerine 1 - 2 tatlı kaşığı krema ve avokado sosu koyularak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder