30 Temmuz 2011 Cumartesi

NOHUT ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı ) - Et Sulu, Bakliyatlı Çorba - ( 6 kişilik )

  MALZEMELER :  1 su bardağı nohut, 6 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tane limonun suyu   HAZIRLANIŞI :  Nohut, akşamdan bol su ile yıkanıp  ıslatılarak, ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulur ve püre haline getirilir. Et suyu, tencereye koyularak, kaynatılır ve nohut püresi ilave edilir. Birlikte bir taşım kaynatılır. Baharatlar ve limon suyu ilave edilir. Limon dilimleri ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder