10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Sığır Kemiklerinden, Açık Renkte -

  MALZEMELER :  32 su bardağı ( 8 lt. ) su, 1,5 kg. sığır kemiği, 2 tane büyük havuç, 2 tane büyük baş soğan, 1/4 pırasa, 1 demet iri maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz  HAZIRLANIŞI :  Büyükçe bir tencereye su koyulur. ( Tencere, 32 su bardağı suyun tamamını almazsa, aldığı kadarı koyulur. Suyu çekildikçe, eldeki su ilave edilir. ) Suyun içine, kabuğu soyulmuş soğanlar, üstü kazınmış havuçlar, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak ve tuz ilave edildikten sonra parçalara ayrılmış kemikler de ilave edilir. Tencere, kapağı açık olarak ateşe koyulur. Su ısındıkça, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınıp, atılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılır ve hafif bir ateşte, 5 saat kadar kaynatılır. 5 saat sonra kemikler, tencereden çıkarılır. Suyu da ince bir süzgeçten geçirilir. Elde edilecek suyun, 8 - 9 su bardağı kadar olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder