19 Temmuz 2011 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Reyhanlı ve havuçlu süt çorbası - ( 6 kişilik ) - Otlu, Sebzeli, Sütlü Çorba - - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  4 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, 1 tane orta boy havuç, 6 - 7 dal taze reyhan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 fiske tuz, 1 tane kesme şeker, 1 fiske karabiber  HAZIRLANIŞI :  Tencereye; zeytinyağı, un, karabiber, tuz koyulur ve tahta bir kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, un kokusu çıkıncaya kadar, un kavrulur. buzdolabından çıkmış veya oda sıcaklığındaki süt ilave edilir. Sürekli olarak, çırpma teli ile karıştırılırken su  ve tuz ilave edilerek, karıştırmaya devam edilir. Havuç, rendenin büyük kısmı ile rendelenir ve 1 kahve fincanı kadarı süsleme için ayrılıp, diğer kısmı çorbaya karıştırılır. Reyhanın 1 - 2 dalı süsleme için ayrılarak, diğer kısmı ince ince kıyılır ve çorbaya ilave edilir. 1 - 2 dakika ateş üzerinde karıştırılan çorba, ateşten alınır ve büyük porselen veya cam çorbalığa alınarak, üzeri; rendelenmiş havuç ve reyhan dalı veya yaprakları ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.  * Sıcak yaz günlerinde, 2 - 3 saat buzdolabında bekletildikten sonra şekilli buz parçacıkları ilave edilerek de soğuk çorba şeklinde ikram edilebilinir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder