1 Temmuz 2011 Cuma

CEZAYİR ÇORBASI - Etli, Kuru Bakliyatlı, Hamurlu, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  600 gr. koyun döşü, 100 gr. kuru fasulye, 100 gr. nohut, 3 baş soğan, 4 tane domates, 2 tane dolmalık biber, 1 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, 200 gr. kalın tel şehriye, 9 su bardağı su, 1 tutam kekik, 1 tutam kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz   HAZIRLANIŞI :  Fasulye ile nohut bir gece önceden suya koyulup ıslatılır. Koyun eti döşü satır ile ufak parçalara ayrılır veya kasaptan böyle doğranmış olarak alınır. Domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ufak parçalara doğranır. Soğanlar, yarım ay şeklinde doğranır. Maydanoz yıkanıp temizlendikten sonra ince ince kıyılır. Dolmalık biberler yıkanıp çekirdek ve çekirdek yatakları çıkarılır ve kıyarcasına ince doğranır. Bir tencereye 6 kaşık zeytinyağı koyulur ve tencere kuvvetli bir ateşe oturtulduktan sonra soğanlar içine atılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak, soğanların rengi dönmeye başlayınca, ufak ufak doğranmış bir diş sarımsak, domates, dolmalık biber parçaları, kekik, kırmızı biber, doğranmış et, kıyılmış maydanoz ilave edilir. Tuzu ve biberi de serpildikten sonra 1,5 litre su  ile nohut ve fasulye de boşaltılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; tel şehriye diriliğini kaybetmeyecek şekilde, kaynar tuzlu suda haşlanır. Çorba 2 saat piştikten sonra tencereye, haşlanıp suyu süzülmüş tel şehriye ilave edilir. Karıştırılır ve 5 dakika daha kaynatılır. Çorba, servis kasesine koyularak, sofraya götürülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder