1 Temmuz 2011 Cuma

İNGİLİZ ÇORBASI - Sebzeli, Et Sulu veya Balık Sulu, Kremalı, Deniz Ürünlü Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  18 tane pilakilik midye, 4 tane patates, 6 su bardağı et suyu veya balık suyu, 2 baş soğan, 4 çorba kaşığı  krema, 3 çorba kaşığı zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Zeytinyağı bir tencereye koyularak kızdırılır. Rendelenmiş soğanlar, içine atılarak, tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak, soğanlar pembeleştirilir. Küçük küçük doğranmış patatesler ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve yarım saat kadar hafif ateşte pişirilir. İyice temizlenmiş midyelerle  krema, tencereye ilave edilerek iyice karıştırılır. 5 - 10 dakika daha hafif ateşte pişirmeye devam edilir. Midyeler, yeteri kadar tuzlu olduğu için, ayrıca tuz koymaya gerek yoktur. Çorba, kızarmış ekmek dilimleri ile ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder