1 Temmuz 2011 Cuma

FRANSIZ ÇORBASI - Et veya Tavuk Sulu, Yumurtalı, Kaşar Peynirli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER : 6 dilim fırancala ekmek, 6 tane çiğ yumurta, 6 su bardağı et veya tavuk suyu, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar peyniri   HAZIRLANIŞI :  Fırancala ekmekler, kızgın zeytinyağında iyice kızartılır. Çukur çorba tabaklarının her birine 1 dilim, kızarmış francala ekmeği koyulur. Ekmeklerin tam ortasına birer tane çiğ yumurta kırılır. Hem fırancalaların üzerine hem de yumurtaların üzerine kaşar peyniri rendesi, karabiber ve tuz serpilir. Et suyu veya tavuk suyu iyice kaynatıldıktan sonra çukur tabak içindeki, fırancala ekmek dilimlerinin ve yumurtaların üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder