23 Temmuz 2011 Cumartesi

KAVUN ÇORBASI ( İtalya ) - Otlu, Sebzeli, Meyva Sulu, Meyvalı Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELERİ :  250 gr. lık 1 tane kavun, 1 tane limonun suyu, 1 tane elmanın suyu, yarım kaşık bal, yarım kaşık rendelenmiş zencefil, 2 ince dövülmüş ardıç tohumu, 2 - 3 sap fesleğen yaprağı     HAZIRLANIŞI :  Kavun enlemesine, tam ortasından 2 ' ye bölünür. Çekirdekli kısmı çıkarılarak atılır. Geriye kalan, etli kısım, bir kaşık yardımı ile kabuğu delinmeyecek şekilde kazınarak, bir kaseye koyulur. Sonunda elimizde, kavun kabuğundan 2 tane çanak kalacaktır. Kasedeki kavun parçalarının tamamı, blendere veya robota koyulur. Üzerine; limon suyu, elma suyu, bal, zencefil ve ardıç tohumu ilave edilerek, tamamen pütürsüz bir kıvama getirilir. Kavun kabından 2 çanağa doldurulur. Fesleğen yaprakları ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder