10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Sığır Etinden, Açık Renkte -

  MALZEMELER :  4 lt. su ( 16 su bardağı ), 800 gr. sığır eti, 2 orta boy havuç, 2 baş orta büyüklükte soğan, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz, 1/4 pırasa, 1 demet maydanoz kökü   HAZIRLANIŞI :  Büyük bir tencereye, su, kabuğu ayıklanmış soğanlar, üstü kazınmış havuçlar, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak, tuz ve et koyulduktan sonra tencere, kapağı açık olarak ateşe koyulur. Suyu ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınarak, atılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Et, yumuşayıncaya kadar, hafif ateşte, 3 - 3,5 saat kadar haşlanır. Et pişince, tencereden bir tabağa alınır. Suyu da çok ince bir süzgeçten geçirilir. Böylece; et suyu, yemeklerde kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. Elde edilecek su, 8 - 9 su bardağı kadar ( 2 lt. kadar ) olmalıdır. Az olursa, fazla ağır olur. Çok olursa, tatsız olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder