29 Temmuz 2011 Cuma

FASSOULATHA - Fasulye Çorbası - ( Yunanistan ) - Bakliyatlı, Sebzeli Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1,5 su bardağı siyah kuru fasulye, 8 su bardağı su, 1 tane kuru soğan, 2 tane domates, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 tane kereviz, 1 tane havuç, yarım çay fincanı doğranmış maydanoz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 diş tane karabiber, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz   ÜZERİNE ;  İnce doğranmış maydanoz ve taze kereviz yaprakları   HAZIRLANIŞI :  Fasulyeler,  bol su ile yıkanarak, bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır. Soğan, zeytinyağında kavrulur. Sırasıyla; küp doğranmış domates, salça, havuç, kereviz eklenir. Hepsi birlikte yaklaşık, 10 dakika kavrulur. Haşlanmış fasulye suyu ile birlikte, sebze karışımına ilave edilir. Tane karabiber ve şeker de eklenerek, bir taşım kaynatılır. Servis yaparken üzerine ; doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları serpiştirilir. Her bir porsiyona, 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı koyulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder