2 Temmuz 2011 Cumartesi

TİRİT - Genellikle; bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan, bir tür çorbadır. - ( 4 - 6 kişilik) - Etli, Yumurtalı, Soğanlı Tirit - - Sıcak Tirit -

  MALZEMELER :  200gr. kıyma, 1 tane soğan, 4 tane yumurta, 1 tane bayat ekmek, su, tereyağı, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Doğranmış soğan, tuz ve karabiber ilavesi ile yağda kavrulur. Üzerine, 3 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca, hızlı hızlı karıştırılarak, yumurtalar ilave edilir ve pişirilir. Küçük küçük doğranmış bayat ekmekler, derin bir servis tabağının dibine dizilerek, üzerine pişirilen karışım dökülür. Yağda yakılmış kırmızı biber, üzerinde gezdirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder