10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Dana Etinden -

  MALZEMELER :  12 su bardağı ( 3 lt. ) su, 1 kg. 250 gr. dana eti, 1 tane havuç, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1/4 pırasa, 1 çorba kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye; su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak, tuz ve et koyulduktan sonra tencere, kapağı açık olarak ateşe koyulur. Su ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile alınıp, atılır ve et yumuşayıncaya kadar, hafif bir ateşte 1,5 saat kadar kaynatılır. Et pişince, bir tabağa çıkartılır. Kalan su, ince bir süzgeçten geçirilerek, yemeklerde kullanılmaya hazır hale getirilir. Elde edilecek suyun, 8 - 9 su bardağı kadar olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder