10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Kuzu Etinden -

  MALZEMELER :  12 su bardağı ( 3 lt. ) su, 1 kg. 250 gr. kuzu eti, 1 tane iri havuç, 1 baş soğan, 1 demet maydanoz kökü, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz, 1/4 pırasa  HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye; su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak ve tuz konur ve tencerenin kapağı açık olarak, ateşe koyulur. Su ısındıkça, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile toplanarak, atılır. Sonra; tencerenin kapağı kapatılır ve et yumuşayıncaya kadar, yani; 1,5 saat kadar, hafif ateşte kaynatılır. Et pişince, bir tabağa alınır. Tencerede kalan, 8 - 9 bardaklık su, ince süzgeçten geçirilir. Büylece; et suyu, yemeklerde kullanılmaya hazır hale getirilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder