6 Temmuz 2011 Çarşamba

SOĞUK DOMATES ÇORBASI - Otlu, Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  5 tane domates, 1 su bardağı su, 4 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı sirke, 4 diş ince kıyılmış sarımsak, 5 - 6 dal fesleğen, 1 dal biberiye, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Domateslerin kabukları soyularak küp küp doğranır ve 1 çorba kaşığı kadarı bir tabak içerisinde, bir kenarda bekletilir. Tencereye; süt, sirke, sarımsak, karabiber ve tuz koyularak, kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra içindeki sarımsaklar, bir süzgeç yardımı ile çıkartılır. Doğranmış domates, iri kıyılmış fesleğen ve yapraklarına ayrılmış biberiye ilave edilir. Karıştırılır ve tencere ateşten alınır. Çorba blenderden geçirilir. Ilındıktan sonra buzdolabına koyulur. İyice soğuduktan sonra çorba kaselerine veya çorba tabaklarına paylaştırılır. Ayırdığımız 1 çorba kaşığı doğranmış domates ile tencereden süzgeç yardımı ile çıkarttığımız sarımsaklar birbirine karıştırılarak, çorbaların üzerine ilave edilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder