24 Temmuz 2011 Pazar

VICHYSSOISE ( Fransa ) - Kremalı, Sütlü, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

   MALZEMELER :  6 tane patates, 4 tane pırasa, 8 kaşık sızma zeytinyağı, 300 gr. taze soğan, 300 gr. arpacık soğanı, 1 fincan krema, 1 litre süt, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Pırasalar, küp küp doğranır ve arpacık soğanları ile birlikte, zeytinyağında sotelenir. Soyulup, minik minik doğranan patatesler de ilave edilerek, biraz daha kavrulur ve süt ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çorba, piştikten sonra krema ve baharatları ilave edilir. Blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Soğutulur. Servis yapılırken üzerine, taze kekik serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder