28 Temmuz 2011 Perşembe

ENGİNAR ÇORBASI - Tavuk Sulu, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane enginar, 1 tane soğan, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz ÜZERİ İÇİN ;  Yarım enginar, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 dal kıyılmış dereotu   HAZIRLANIŞI :  Enginarlar ve soğan, küp doğranır. Tencereye koyulan tavuk suyunun içine, enginarlar ve soğan ilave edilir. 25 dakika pişirilir. Ateşten alınarak, blenderden geçirilir. Ayrı bir yerde, yarım enginar, küçük küpler halinde doğranır ve bir tavaya koyulur. Üzerini geçecek kadar su koyularak, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür ve bir kenarda bekletilir. Dolmalık fıstıkyapışmaz yüzeyli bir tavada kavrulur. Haşlanmış enginar, dolmalık fıstık ve dereotu karıştırılır. Kaselere paylaştırılan çorbanın üzerine; hazırlanan enginarlı ve dolmalık fıstıklı karışım eklenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder