6 Temmuz 2011 Çarşamba

YAZ ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı aşurelik buğday, yeteri kadar su, yarım su bardağı haşlanmış nohut, 5 - 6 yaprak nane, 1 su bardağı yoğurt, tuz  ÜZERİNE; 1 çorba kaşığı nane ve pul biber   HAZIRLANIŞI :  Buğday, yıkanıp süzüldükten sonra bir tencereye koyulur. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenerek, 5 dakika pişirilir. Suyu süzülür ve yeniden 4 - 5 su bardağı su koyularak, yarım saat kadar daha pişirilir. Buğday tam yumuşayınca, haşlanmış nohut ilave edilir ve 1 su bardağı sıcak su ilave edilir. 15 dakika daha pişirildikten sonra tencere ateşten alınır. tuz ve kıyılmış nane ilave edilir. Çorba ılınınca, suyundan bir kepçe alınarak, yoğurda eklenir. Daha sonra karıştırılarak, çorbaya ilave edilir. Servis yaparken üzerine, kuru nane ve pul biber serpilerek, soğuk olarak servis yapılır.  * Bu çorba, sıcak olarak servis edilecek olursa; 1 tane soğan, 1 çorba kaşığı tereyağında kavrulur, üzerine pul biber ve nane serpilerek, çorbanın üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun.

2 yorum: