1 Temmuz 2011 Cuma

HOLLANDA ÇORBASI - Et Sulu, Hamurlu, Otlu, Gravyer Peynirli, Sebzeli Çorba - ( 8 - 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. şehriye, 75 gr. kuyruk yağı, 7 su bardağı et suyu, 4 tane iri patates, 100 gr. kuru fasulye, 1 tane küçük lahana, 1 baş soğan, 2 tane havuç, 2 tane domates, 1 sap kereviz, 2 diş sarımsak, 2 - 3 sap fesleğen, yarım demet maydanoz, 75 gr. rendelenmiş gravyer peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz  HAZIRLANIŞI :  Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır. Soğuk tuzlu suya koyulur. Kabuğu kazınmış havuçlar, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Lahana yaprakları, teker teker ayrılıp iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Kuyruk yağı iyice kıyıldıktan sonra güvece koyulur. Buna; ince ince doğranmış sarımsak, fesleğen ve maydanoz ilave edilir. Güveç kuvvetli bir ateşe oturtulur. Tahta bir kaşık ile karıştırılarak, kuyruk yağı eritilir. Diğer tarafta, bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğan koyulur. Kuvvetli ateşte, soğanlar tahta bir kaşık ile sürekli karıştırılarak, kavrulur. Soğanlar kavrulunca, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış domates, ilave edilir. Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış kurufasulye, suyu süzüldükten sonra ilave edilir ve tencerenin kapağı örtülüp, 5 dakika pişirilir. Bu süre sonunda, suyu süzülmüş patates, havuç, ince ince kıyılmış kereviz ve lahana ilave edilir. 7 su bardağı et suyu da ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, bunlar olduğu gibi güveçteki kuyruk yağlı karışımın içine ilave edilir ve çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Güveç ateşten indirilmeden 15 dakika önce şehriye ilave edilir. tuzu biberi serpilir. Çorba ateşten indirildikten sonra içine rendelenmiş peynir konur ve güveç sofraya götürülüp, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder