10 Temmuz 2011 Pazar

ET SUYU - Koyun Başından -

  MALZEMELER :  13 su bardağı ( 3 lt. 250 gr. ) su, 1 tane iri koyun başı, 1 baş iri soğan, 1 tane iri havuç, 1 demet kök maydanoz, 1/4 pırasa, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye, su, derisi ayıklanmış ve temizlenmiş koyun başı, kabukları ayıklanmış soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak ve tuz konur. Tencere, kapağı açık olarak ateşe oturtulur. Su ısınınca, yüzeyinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile toplanarak, atılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve 2,5 saat kadar kaynatılır. Baş pişince bir tabağa çıkartılır. Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir. Böylece; baş suyu, yemeklerde kullanılmaya hazır hale gelmiş olur. Elde edilen suyun, 8 - 9 su bardağı kadar olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder