25 Temmuz 2011 Pazartesi

DAVET SOFRALARI İÇİN, PRATİK İŞKEMBE ÇORBASI - Terbiyeli, Sakatatlı Çorba - ( 6 kişilik )

  MALZEMELER :  500 gr. koyun veya dana işkembesi, 3 - 2 kahve fincanı sirke, 6 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, kırmızı biber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Temizlenmiş olarak satın alınan işkembe, evde tekrar iyice temizlenir. Tencereye, iyice temizlenmiş işkembe, tuz ve bolca su koyularak, ateşe oturtulur. Su kaynayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapatılmaz. Suyun üzerinde biriken köpükler, delikli bir kepçe ile toplanarak atılır. Köpüklenme kesilince, tencerenin kapağı kapatılarak, işkembeler pişinceye kadar kaynatılır. İşkembeler pişip, tencerede 7 - 8 bardak su kalınca, tencere ateşten alınır. İşkembeler, küçük parçalara doğranır. Tekrar tencereye koyularak, 1-2 taşım daha kaynatılır. Sarımsaklar, soyularak tuz ile havanda dövülür. Dövülen sarımsaklar, sirke ile karıştırılarak, çorbanın içine ilave edilir. Karıştırılarak, hemen ateşten indirilir. Sıcak sıcak kaselere paylaştırılarak, ikram edilir. İsteyen; eritilmiş peyniri veya kırmızı biberi karıştırarak üzerine ilave edebilir. * 3 yumurta sarısı ve 1 tane limon suyunu bütünleştirerek yapılan, limonlu terbiye ile çorbayı karıştırarak da ikram edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder