24 Temmuz 2011 Pazar

SOĞUK NOHUT ÇORBASI ( LÜBNAN ) - Kuru Bakliyatlı, Taze Otlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELERİ :  2 su bardağı  nohut, 3 çorba kaşığı  zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 8 su bardağı su, 2 - 3 dal taze biberiye, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Akşamdan bol su ile yıkanıp,  ıslatılan nohut, sabah haşlanır. Kabukları ayrılmaya başlayınca, süzülür. Tek tek kabukları soyulur. 3 çorba kaşığı  zeytinyağı, biberiye, sarımsak, tuz ve karabiber ile birlikte tencereye koyulur. 8 su bardağı su eklenir. Koyulaşıncaya kadar, kısık ateşte pişirilir. Biberiye dalı çıkarılarak, mikserden geçirilir. Buzdolabında soğutulur. Soğuyunca, servis kasesine alınır. Üzerine, kalan zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder