24 Temmuz 2011 Pazar

FESLEĞENLİ DOMATES ÇORBASI - Sütlü, Sebze Sulu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

   MALZEMELER :  6 tane olgun domates, 2 su bardağı süt, 1 kahve fincanı un, 1 tane yumurta, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 su bardağı domates suyu, yarım demet taze fesleğen, 2 diş sarımsak, tuz karabiber, beyazbiber, 50 gr. beyaz peynir.     HAZIRLANIŞI :  Domatesler ile sarımsak, zeytinyağında kavrulur. Un eklenerek, kavurmaya devam edilir. Domates suyu da ilave edilerek, bir taşım kaynatılır. Ayrı bir kapta, süt ile yumurta iyice çırpılıp, kaynayan domatese ilave edilir. Baharatlar, rendelenmiş beyaz peynir, doğranmış fesleğen ilave edilerek, soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder