17 Temmuz 2011 Pazar

MİNESTRONE ÇORBASI - İtalyan usulü sebze çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane kabak, 2 tane havuç, 3 tane taze patates, 6 - 8 tane taze fasulye, 1 tane kereviz, 1 tane sarı biber, 1 tane kırmızı papya biber, 1 tane yeşil biber, 2 tane pırasa, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet fesleğen, 5 su bardağı su, tuz, karabiber, rendelenmiş permesan peyniri   HAZIRLANIŞI :  Sebzeler; yıkanır, temizlenir. Küp küp doğranır. Fesleğen yaprağı, jülyen doğranır. Tencerede zeytinyağı ısıtılır. Sırayla, havuç pırasa, taze fasulye, biberler, kereviz, patates ve kabak ilave edilir. Tüm sebzeler, 3 - 4 dakika kavrulur. Su, tuz ve karabiber ilave edilerek kaynatılır. Ateşten alınınca, fesleğen ilave edilip karıştırılır. Çorba; kaselere pay edilir. Rendelenmiş permesan peyniri ile servis yapılır.  * Sebzeler, diri kıvamda pişirilmelidir.  * Mevsim sebzeleri seçilmelidir.  * İstenirse; baklagiller de eklenebilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder