23 Temmuz 2011 Cumartesi

DOMATESLİ SOĞUK ÇORBA ( İtalya ) - Sebze Sulu, Sebzeli, Kremalı Çorba - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım kilo domates, 600 ml. domates suyu, 1 tane limon, 3 sap nane, 1 diş sarımsak, 2 tane salatalık, 125 gr. krema, acı biber sosu, 1 dilim tost ekmeği, 1 - 2 küçük acı biber, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Limonun kabuğu , rendenin ince kısmı ile rendelenir ve suyu sıkılır. Yarım kilo domates yıkanır ve ikiye doğranır. Nane ince ince kıyılır. Sarımsaklar ezilir. Salatalıklar soyularak, 1 tanesi iri doğranır. Salatalık küçük küpler şeklinde doğranır. Krema, ince kıyılmış nane, tuz, karabiber ve acı biber sosu ile karıştırılarak, kremalı sos hazırlanır. Tost ekmeği ufalanır. Domates ve domates suyu, ezilmiş sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, iri doğranmış salatalık, acı biber ve ufalanmış tost ekmeği, robottan geçirilerek, püre haline getirilir. tuzu ayarlanır. Çorba, kaselere paylaştırılır. Kremalı sos, çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder